Zum Inhalt springen

Technologický kampus Cham

    Výzkum a věda
    Hlavní centrum zájmu Technologického kampusu Cham je výzkum, vývoj a věda na poli mechatronických systémů. Jedná se o široké spektrum různých tematických oblastí mechatroniky, jako jsou mechatronická výrobní technika, robotika, automatizační technika, rapid prototyping, simulační technika, na TC Cham je ale zastoupeno i poradenství při přestavbě stávajících obchodních modelů v rámci digitální transformace.

    Vzdělávání a další vzdělávání
    Druhým pilířem vedle výzkumu a technologického transferu je věda. Výuka odstartovala 4. října 2011 studijním bakalářským programem Mechatronika.1. října 2018 začal bakalářský studijní program Mechatronika – zaměření na digitální výrobu, který nahradil dosavadní studijní program. Na základě zjištěných potřeb průmyslu odstartoval rovněž v říjnu 2018 magisterský studijní program Mechatronické a kyber-fyzikální systémy.

    Koncept Technologického kampusu Cham se zakládá na spojení výzkumu, transferu technologií a výuky. Kooperace s regionálními a nadregionálními podniky umožňuje odborně založené a na praxi orientované vzdělávání studentů. Toto vzdělávání probíhá formou bakalářského studijního oboru Mechatronika – digitální výroba a magisterského studijního programu Mechatronické a kyber-fyzikální systémy a různých seminářů.
    Kampus je důležitým impulzem pro region východního Bavorska. Výsledky výzkumu se zde transferují do inovačních procesů v podnicích. Vedle výzkumu a výuky v přímém kontaktu s průmyslem hraje důležitou roli i další vzdělávání.
    Při plánování se klade zvláštní důraz na společnou, flexibilní a aktuální koordinaci s podniky. Provedená opatření jsou cíleně ušita na míru požadavkům zúčastněných podniků.

    Logo TC Cham

    Technologie Campus Cham
    www.th-deg.de/de/tc-cham
    Badstr.21
    D-93413 Cham
    Tel. +49 (0) 9971 99673 0
    info.tc-cham@th-deg.de 
    kompetenzzentrum@th-deg.de

    Kategorie studijních programů


    -Technické vědy

    Logo TC Cham

    Technologie Campus Cham
    www.th-deg.de/de/tc-cham
    Badstr.21
    D-93413 Cham
    Tel. +49 (0) 9971 99673 0
    info.tc-cham@th-deg.de 
    kompetenzzentrum@th-deg.de